Telefoonnummer

06 5371 7235

Email

info@angelasvoetenserre.nl

Openingstijden

Op afspraak

Ik ben Angela Wijenberg Tetteroo. Ik woon samen met mijn partner en twee honden in het rustige Nieuw-Beijerland aan het Spui. In mijn heerlijke rustgevende serre geef ik mijn voetreflexmassages.

In het dagelijks leven werk ik ook als ambulant ondersteuner met mensen met een licht verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel. Ik heb ook jarenlang op woningen en een dagbesteding gewerkt met cliënten met een verstandelijke beperking, cliënten die bekend zijn met autistische kenmerken en cliënten met ADHD. Dit werk, wat ik bijna 20 jaar doe, zit ook in mijn hart, daarom ontvang ik mensen met een beperking ook graag in mijn praktijk.

Bij mensen met een verstandelijke beperking, mensen met autistische kenmerken of ADHD werkt voetreflexmassage vaak ook heel ontspannend.

Ik volg de HBO-opleiding VoetreflexPlus bij Total Health. Ik zit in het derde en laatste studiejaar. In dit jaar ga ik me specialiseren en een onderzoek doen als afstudeerproject. Ik ga me specialiseren in gewichtsbeheersing. Dit is voor mij een mooie combinatie, omdat ik ook het onderdeel voeding volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) heb gedaan. Daarnaast ga ik me specialiseren in het omgaan met kinderen en hooggevoeligheid. Later staat sportreflexologie nog op mijn specialisatieverlanglijstje.

Ik ben met voetreflexmassage in aanraking gekomen nadat ik al van kinds af aan met buikklachten liep, die zich uiteindelijk in bepaalde aandoeningen manifesteerden. In de reguliere zorg is er zeker goed naar gekeken, maar ik wilde zelf ook iets doen om te werken aan mijn gezondheid, op zoek naar vooral minder pijn en minder gebruik van pijnstillers. Daarnaast had ik vele allergieën opgebouwd waar ik ook veel last van had. Ik wilde zelf iets gaan doen om mezelf zo gezond en pijnvrij mogelijk te krijgen.
Na een aantal behandelingen en door anders te gaan eten, begon ik het verschil te merken. Ik ging me beter voelen. Hierdoor werd ik steeds enthousiaster en groeide het plan om zelf deze opleiding te gaan doen om zo ook mensen te kunnen helpen.

Ik ben toen eerst begonnen met de opleiding voeding volgens de TCG bij Total Health. Dit omdat ik geloof dat je bent wat je eet en dat er vanuit de TCG gekeken wordt naar welke voeding goed voor je is, gericht op wie je bent en hoe je leeft en wat voor klachten je hebt.

Daarna ben ik de opleiding VoetreflexPlus gaan doen omdat de combinatie voeding en voetreflexmassage een goede combinatie is om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te bevorderen. De TCG kijkt namelijk naar het hele plaatje, er wordt holistisch gekeken naar mensen en naar klachten, ook de leefstijl wordt bekeken. Zo is het mogelijk om kleine gezondheidsproblemen al te reduceren voordat ze groot worden.
Het is een natuurlijke preventieve wijze om gezondheid te bevorderen maar ook kan het klachtverlichtend en ontspannend werken.
Ik word daar blij van en zo kan ik ook anderen blij maken.

Ik geef momenteel klachtgerichte, onstpannings- en energetische voetreflexmassages.
De energetische voetreflexmassages kunnen gegeven worden wanneer je bijvoorbeeld burn-out gerelateerde klachten hebt, of als er emotioneel nog iets te verwerken is, maar ook in combinatie met de klachtgerichte massage om zo tot één geheel te komen. Natuurlijk kan dit ook gewoon als losse massage heel prettig zijn.

Ik heb geleerd dat veel emotionele gevoelens blijven hangen door ons drukke stressvolle bestaan. Hoog sensitieve volwassenen en kinderen hebben hier nog meer last van. Voor hen kunnen ontspannende voetreflexmassages een uitkomst bieden. Voetreflexmassage geeft altijd ontspanning, wat ook al heel prettig is om weer even op te laden. En door ontspanning te brengen in het lichaam worden klachten ook al vaak minder.

Voor mensen met een verstandelijke beperking, mensen met autistische kenmerken of ADHD kan voetreflexmassage ook heel ontspannend zijn. Vooral de ontspannende massages zijn dan aan te bevelen.

Naast deze opleiding heb ik eerder via mijn werk in de verstandelijk gehandicapten zorg de cursus Shantala massage gedaan. Ik heb mogen ervaren dat mensen met een verstandelijke en motorische beperking en/of spasmes konden ontspannen door de zachte vorm van masseren.
Omdat het masseren van de voeten overeenkomt met de wijze van masseren die bij Shantala massage gegeven wordt, denk ik dat zeker de ontspannende voetreflexmassage voor deze mensen als heel prettig kan worden ervaren. Voor mensen met een andere beperking zoals niet aangeboren hersenletsel, kan deze vorm van masseren veel ontspanning brengen wat ook voor deze mensen heel fijn kan zijn. Ook jullie zijn heel welkom in mijn praktijk en we zoeken samen naar de juiste manier om je te behandelen, samen met jou persoonlijk of als je wil samen met je ouder(s)/verzorger(s) of begeleider(s).

Ik ontvang u graag in mijn praktijk.

Angela

Angela's Voetenserre Logo

TER KENNISMAKING:

Voetreflexmassage van 30 minuten voor slechts € 25,-

Graag tot ziens!

Angela